TZATZIKI (Grieks) volgens authentiek recept
VOORGERECHT & BIJGERECHT
20 MIN
6 PERSONEN
VOORGERECHT & BIJGERECHT
20 MIN
6 PERSONEN
Tzatziki is een heerlijke oostmediterraanse saus van yoghurt, knoflook en komkommer. Prima als dip en voorgerecht/bijgerecht. Serveer de saus koel bij vlees, kip en BBQ gerechten. Eet smakelijk!
INGREDIENTEN:
500 ml Griekse yoghurt (bij voorkeur 10% vet)
Halve komkommer
3 teentjes knoflook
Halve eetlepel dille (vers of gedroogd)
1 theelepel munt (gedroogd)
Halve citroen (alleen het sap)
Flinke scheut extra virgen labbari olijfolie
Zwarte peper
snufje zout
500 ml Griekse yoghurt (bij voorkeur 10% vet)
Halve komkommer
3 teentjes knoflook
Halve eetlepel dille (vers of gedroogd)
1 theelepel munt (gedroogd)
Halve citroen (alleen het sap)
Flinke scheut extra virgen labbari olijfolie
Zwarte peper
snufje zout
BEREIDINGSWIJZE:
- Was en schil de komkommer. Rasp de komkommer in kleine sliertjes. Laat de komkommer goed uitlekken in een theedoek. Voeg eventueel alvast een snufje zout en peper toe.
- Doe de yoghurt in een mengkom en pers 3 teentjes knoflook erbij.
- Voeg een flinke scheut labbari olijfolie toe. Strooi vervolgens een halve eetlepel gedroogde dille (mag ook vers gesneden zijn) en een theelepel vers gesneden munt blaadjes.
- Voeg tot slot het sap van een halve citroen toe en als laatste meng je de uitgelekte komkommer door het mengsel. Meng het geheel goed. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
- BELANGRIJK! Laat de tzatziki vervolgens minimaal een aantal uur in de koelkast op smaak komen en koel worden. Hierdoor mengen de smaken beter met elkaar en is het eindresultaat het beste.
TIPS:
Bewaar koel.
Zorg voor dikke Griekse yoghurt van de Aldi of Jumbo
Gebruik verse citroensap.
Bewaar koel.
Zorg voor dikke Griekse yoghurt van de Aldi of Jumbo
Gebruik verse citroensap.