GROENE PESTO

RECEPT

GROENE PESTO (GENOVESE) 🌿
BIJGERECHT
15 MIN
4 PERSONEN

Zo maak je de traditionele Italiaanse heerlijke verse groene pesto (genovese), prima een aantal dagen te bewaren in de koelkast.

Zorg voor verse ingrediënten!

INGREDIENTEN:
30 ml Labbari olijfolie extra virgen EVOO
30 gr pijnboompitten (even kort roosteren in de koekenpan)
30 gr verse basilicum
30 gr fijn geraspte parmezaanse
2 tenen knoflook (fijn geperst)
Zwarte peper en zout (naar smaak)

Investeer in een mooie extra virgen olijfolie voor het lekkerste resultaat :)

BEREIDINGSWIJZE:
Voeg de geroosterde pijnboompitten, knoflook, verse basilicum en 30 ml extra virgen olijfolie samen in de blender of maak met een vijzel fijn. Het moet een smeuïge pasta worden. Breng op smaak met peper en zout. Als laatste rasp je de 30 gram parmezaanse of Pecorino kaas boven de pesto, meng de kaas door de pesto, dit geeft een mooie en romige structuur.

LEKKER MET:
Koude pastasalade
Geroosterd brood (bruschetta)
Spaghetti
Carpaccio
Kip (uit de oven)
Lamsrack (uit de oven)

Stacks Image 283