HARISSA

RECEPT

HARISSA van oorsprong uit Tunesië en erg populair in de Noord-Afrikaanse keuken.
BASISGERECHT & BIJGERECHT
20 MIN
6 PORTIES


Harissa is een heerlijke geurige pittige saus/marinade voor groente, kip, lam, rund en vis. Maar ook prima als dip te gebruiken of als smaakmaker voor diverse gerechten zoals couscous, soep en stoofpotjes. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN:
12 rode chilipepers of gedroogde chilipepers
1 el korianderkruiden
2 tl komijnkruiden
2 tenen knoflook
1/2 theelepel Gerookte paprikakruiden
1/2 tl zout
60-90 ml olijfolie extra virgen
1 eetlepel rozenwater
🌹

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Verwijder de steeltjes van de chilipepers en de zaadjes en snij de pepers in kleine stukjes.
  2. Doe de chilipepers, knoflook en zout in een blender. Vermaal het zo fijn mogelijk. Proef en voeg zout naar behoefte toe.
  3. Voeg nu de korianderkruiden de komijnkruiden en gerookte paprikakruiden toe en een scheut extra virgen olijfolie van Labbari. Vermaal nu alles tot een pasta. Voeg niet te veel olijfolie toe beetje bij beetje gedosseerd tot het de gewenste pasta achtige structuur heeft.
  4. Voeg een eetlepel rozenwater toe en meng het even. Dit geeft een hele bijzondere geurige smaak.
  5. Bewaar de HARISSA in de koelkast. 1 tot 2 weken houdbaar.
TIPS:
Houdbaar 1 tot 2 weken in de koelkast.
Gebruik verse ingrediënten.

Stacks Image 298