OLIJFOLIE

EXTRA VIRGEN
100% Biologisch | Puur natuur

PLUKKEN, SORTEREN EN REINIGEN
In Marokko worden de olijven geplukt als ze nog aan de boom hangen, in tegenstelling tot andere landen zoals Griekenland, waar men netten op de grond legt en de gevallen olijven raapt. Deze manier van oogsten zorgt ervoor dat het zuurgehalte van de olijven het laagst is, en de kwaliteit van de olie zo de beste wordt. Het plukken maar ook met name de olijven scheiden van blaadjes en takjes is een arbeidsintensieve bezigheid en gebeurt volgens traditie nog steeds met de hand. De oogst is 1x in het kalenderjaar en de oogst periode is in november. De geoogste olijven worden eerst grondig gewassen met bronwater, direct geperst om oxidatie (zuurstof opname) en gisting te voorkomen. Het moment van oogsten heeft invloed op de kleur, smaak en textuur. We zijn erg afhankelijk van het klimaat maar we proberen elk jaar weer top klasse olijfolie te maken.

KOUDE PERS
Onze Extra Virgen olijfolie wordt gewonnen bij koude en mechanische persing direct na de oogst, in dit proces worden de olijven gemalen tot pasta met onze vijzelpers van molenstenen (graniet). De pasta wordt in ronde matten en schijven gevuld daarna gaat het onder de mechanische pers. De olie die er dan uitkomt mag de naam extra virgen hebben. De olie wordt gewonnen uit het vruchtvlees en de pit en voor elke liter tot 2 liter olijfolie is 5 tot 10 kilo olijven nodig.

Het eindresultaat is heerlijke 100% biologische extra virgen olijfolie. Biologisch wil zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest toegepast worden maar de natuur het werk doet.

De vers geperste olijfolie wordt direct na het persen op een koele plek donker weg gezet.


DE OLIJF
Een olijf bestaat gemiddeld voor 60% tot 70% uit water. Afhankelijk van het ras, de bodemgesteldheid de verzorging, en de weersomstandigheden kan een rijpe olijf 15% tot 35% olie produceren. 30% uit het vruchtvlees en 5% uit de pit.

Olijven bevatten:
Koolhydraten, Eiwitten, Voedingvezels, Vitamine E

En de volgende mineralen:
Calcium, Fosfor, Ijzer, Natrium, Kalium