PANZA NELLA

RECEPT

PANZANELLA (Salade met geroosterde focaccia en paprika)
VOORGERECHT, BIJGERECHT & LUNCH
30 MIN
2 PERSONEN

Panzanella is een heerlijke koude salade. De hoofd ingrediënten zoals geroosterd brood —> focaccia, de gegrilde gele paprika, zoete cherry tomaten maken dit gerecht al bijzonder lekker. De dressing met pure olijfolie, knoflook en rode wijnazijn maakt het af. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN:
1 focaccia brood
250 gr tros cherry tomaten of gewoon cherry tomaten 🍅
1/2 komkommer
Handje verse basilicum - alleen de blaadjes
Handje kappertjes
1 gele paprika
1 rode ui

Dressing/vinaigrette
50 ml Labbari olijfolie extra virgen
1 eetlepel witte rodewijnazijn (vol van smaak)
1 teentje knoflook geperst
Zwarte peper
Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Bak de focaccia in de oven af en laat afkoelen, snijd in kleine blokjes en rooster daarna nog even kort in de oven op grill stand 175 graden zodat het knapperig is. Je kunt ook ander brood gebruiken of oud brood dat je knapperig roostert.
  2. Rooster de paprika boven het vuur, verwijder het velletje en snij in kleine reepjes.
  3. Halveer de tomaatjes, grote in kwarten en schil de komkommer en snij daarna in blokjes.
  4. Snijd de ui in ringen en laat intrekken in witte wijnazijn (fris van smaak)
  5. Meng het brood met de tomaatjes, basilicum blaadjes, gegrilde paprika, komkommer, kappertjes en ui met elkaar.
  6. Voeg alle ingrediënten van de dressing samen en meng met de verse groenten. Roer goed door tot gedeeltelijk van het brood de dressing heeft opgenomen.
  7. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een groot bord of op kleine aparte bordjes.
  8. Alles lekker door elkaar husselen, en het liefst een uurtje laten staan, zodat alle smaken goed in het brood trekken. Tot slot maak je het, vlak voor serveren af met verse basilicum

Stacks Image 283