SALADE CAPRESE

RECEPT

KLASSIEKE SALADE CAPRESE
VOORGERECHT & LUNCH
30 MIN
4 PERSONEN


Eenvoudig en heerlijk! Koop de echte buffel mozzarella en verse tomaten en basilicum. En voeg eventueel wat zelf gemaakte pesto toe!

INGREDIENTEN:
10 eetlepels Labbari olijfolie extra virgen
2 eetlepels verse honing
75 gr rucola
4 rijpe vleestomaten
2 bollen echte buffel mozzarella
1 teen knoflook
1 bosje verse basilicum
5 eetlepels balsamici azijn (Aceto Balsamico di Modena IGP)
Zwarte peper en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
  1. Pers de knoflook uit in een kom en voeg olijfolie, balsamicoazijn en honing toe
  2. Meng het geheel en voeg peper en zout toe naar smaak
  3. Plaats in de koelkast tot gebruik
  4. Was de tomaten en snij deze in gelijkmatige schijfjes
  5. Snij ook de mozzarella in gelijkmatige schijfjes
  6. Verdeel de rucola over de borden en schik er de tomaat en mozzarella op het bord
  7. Hak de basilicum grof en verdeel deze over de borden
  8. Besprenkel met balsamico
  9. Serveer direct op tafel en geniet!

LEKKER MET:
Vers brood
Zelfgemaakte Focaccia
Robuust brood
Geroosterd brood

Stacks Image 283