KLASSIEKE SALADE CAPRESE
VOORGERECHT & LUNCH
30 MIN
4 PERSONEN
VOORGERECHT & LUNCH
30 MIN
4 PERSONEN
Eenvoudig en heerlijk! Koop de echte buffel mozzarella en verse tomaten en basilicum. En voeg eventueel wat zelf gemaakte pesto toe!
INGREDIENTEN:
10 eetlepels Labbari olijfolie extra virgen
2 eetlepels verse honing
75 gr rucola
4 rijpe vleestomaten
2 bollen echte buffel mozzarella
1 teen knoflook
1 bosje verse basilicum
5 eetlepels balsamici azijn (Aceto Balsamico di Modena IGP)
Zwarte peper en zout naar smaak
10 eetlepels Labbari olijfolie extra virgen
2 eetlepels verse honing
75 gr rucola
4 rijpe vleestomaten
2 bollen echte buffel mozzarella
1 teen knoflook
1 bosje verse basilicum
5 eetlepels balsamici azijn (Aceto Balsamico di Modena IGP)
Zwarte peper en zout naar smaak
BEREIDINGSWIJZE:
- Pers de knoflook uit in een kom en voeg olijfolie, balsamicoazijn en honing toe
- Meng het geheel en voeg peper en zout toe naar smaak
- Plaats in de koelkast tot gebruik
- Was de tomaten en snij deze in gelijkmatige schijfjes
- Snij ook de mozzarella in gelijkmatige schijfjes
- Verdeel de rucola over de borden en schik er de tomaat en mozzarella op het bord
- Hak de basilicum grof en verdeel deze over de borden
- Besprenkel met balsamico
- Serveer direct op tafel en geniet!
LEKKER MET:
Vers brood
Zelfgemaakte Focaccia
Robuust brood
Geroosterd brood